Xpeditor and Region allocation.

Mainframe Application Testing, Offline testing and Tools. Xpediter, IBM Debugger.

Topic author
Ramesh_Mainframe
Registered Member
Posts: 21
Joined: Thu Jul 11, 2013 6:28 pm

Xpeditor and Region allocation.

Postby Ramesh_Mainframe » Mon Jul 15, 2013 6:29 pm

Hi,

I'm testing a COBOL program through xpeditor, however, when the control reach to open an input file, S878 abend with Region Code '10' comes.

I've searched and found that this happens because of 'Region Size'. I'm confused - in a job we can increase REGION by increasing the Region Size on EXEC by REGION=0 or on Job card. But How to do the same for a XPED testing.

Can someone please help.

Regards



Online
User avatar

Robert Sample
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 1275
Joined: Fri Jun 28, 2013 1:22 am
Location: East Dubuque Illinois
Has thanked: 2 times
Been thanked: 90 times

Re: Xpeditor and Region allocation.

Postby Robert Sample » Mon Jul 15, 2013 6:38 pm

Are you doing interactive testing through your TSO user id, or are you using the TSO / batch interface to submit the batch job and have Xpediter come back to your TSO user id? If the latter, just change the region parameter in the batch job. If the former, you may be able to increase your region for the TSO session by changing the logon parameter -- but this may require talking to your site support group since TSO region sizes are typically set up by the system support group. The SIZE parameter is what you want to change -- but don't touch it without talking to your site support group first!

Code: Select all

 ------------------------------- TSO/E LOGON -----------------------------------


    Enter LOGON parameters below:                   RACF LOGON parameters:

    Userid    ===> XXXXXXX

    Password  ===>                                  New Password ===>

    Procedure ===> SPFTECH                          Group Ident  ===>

    Acct Nmbr ===> 0

    Size      ===> 1024000

    Perform   ===>

    Command   ===>

    Enter an 'S' before each option desired below:
            -Nomail         -Nonotice        -Reconnect        -OIDcard




Topic author
Ramesh_Mainframe
Registered Member
Posts: 21
Joined: Thu Jul 11, 2013 6:28 pm

Re: Xpeditor and Region allocation.

Postby Ramesh_Mainframe » Wed Apr 30, 2014 4:44 pm

Thanks Robert but I don't have an interface like you show at my shop. Is there any other way to pass the value of region parameter in this case?



Online
User avatar

Robert Sample
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 1275
Joined: Fri Jun 28, 2013 1:22 am
Location: East Dubuque Illinois
Has thanked: 2 times
Been thanked: 90 times

Re: Xpeditor and Region allocation.

Postby Robert Sample » Wed Apr 30, 2014 4:56 pm

Thanks Robert but I don't have an interface like you show at my shop. Is there any other way to pass the value of region parameter in this case?
Contact your site support group. If you don't have the normal TSO LOGON screen showing when logging on to the system, then only your site support group can make the necessary change(s) to increase the region size.




Topic author
Ramesh_Mainframe
Registered Member
Posts: 21
Joined: Thu Jul 11, 2013 6:28 pm

Re: Xpeditor and Region allocation.

Postby Ramesh_Mainframe » Fri May 02, 2014 8:44 pm

Thanks Robert.




Return to “Testing Tools, Mainframe Application Testing, Abends Solution & QA.”

Who is online

Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 1 guest