Can we change the "Character Set" during the FTP?

Other Mainframe related questions which attracts you and there is no suitable Forum you find for it and related FAQs.

Topic author
Mr Awasthi
Registered Member
Posts: 26
Joined: Mon Aug 12, 2013 10:42 am

Can we change the "Character Set" during the FTP?

Postby Mr Awasthi » Tue Jul 11, 2017 12:02 pm

Hi,

Can we change the "Character Set" during the FTP process itself? My this question is related to the question I have asked viewtopic.php?f=35&t=3290

We are supposed to send files generated in one region to other region and these region are different geographical locations. So for example, we have a dataset with some information generated in US in English but now this needs to be sent across to Germany in German language. There is another file which needs to be sent across to say, France. As of now there are different "character conversion" program for different regions. These programs read the data from the dataset, byte by byte, hits a DB2 table for the conversion, do the conversion and write the output file. Please let me know if this kind of conversion can be done using the FTP itself?



Online
User avatar

Robert Sample
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 1275
Joined: Fri Jun 28, 2013 1:22 am
Location: East Dubuque Illinois
Has thanked: 2 times
Been thanked: 90 times

Re: Can we change the "Character Set" during the FTP?

Postby Robert Sample » Tue Jul 11, 2017 2:31 pm

Find the IP Configuration manual in the Communications Server bookshelf for your version of z/OS and read up on the FTP option SBDATACONN.
So for example, we have a dataset with some information generated in US in English but now this needs to be sent across to Germany in German language.
German language or German character set? There is a HUGE difference in the two. Writing a data set in English and having it transmitted in German requires machine translation, which is not an easy thing to do. Writing a data set with English characters and sending it using German characters is accomplished with SBDATACONN.




Topic author
Mr Awasthi
Registered Member
Posts: 26
Joined: Mon Aug 12, 2013 10:42 am

Re: Can we change the "Character Set" during the FTP?

Postby Mr Awasthi » Wed Jul 12, 2017 2:11 pm

I meant character set. I'll read around SBDATACONN, thanks for the help.




Return to “Other Mainframe Topics, Off-Topics, FAQs.”

Who is online

Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 2 guests