Check table overflow?

All sort of Mainframes Interview Questions.
User avatar

Topic author
Pradeep Kumar
Registered Member
Posts: 10
Joined: Sat Aug 16, 2014 11:25 pm

Check table overflow?

Postby Pradeep Kumar » Thu Apr 28, 2016 12:01 pm

Hi,

Is there any way to check the table overflow with out changing all the programs in the application system? I did not understand this question, can anyone of you please answer this question?

I asked more detail on this question to the interviewer but he said let's move on to next one.



Tags:

Online
User avatar

Robert Sample
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 1185
Joined: Fri Jun 28, 2013 1:22 am
Location: East Dubuque Illinois
Has thanked: 2 times
Been thanked: 73 times

Re: Check table overflow?

Postby Robert Sample » Thu Apr 28, 2016 6:58 pm

If the programs are COBOL and the site has SSRANGE as a default (few do -- it uses run-time resources) then the programs would check for table overflow while executing.  Otherwise, there might be some product on the market to do this but I'm not aware of one.  It sounds more like an interviewer question that the interviewer doesn't understand, either.



Online

William Collins
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 498
Joined: Sun Aug 25, 2013 7:24 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

Re: Check table overflow?

Postby William Collins » Fri Apr 29, 2016 4:11 am

If not using SSRANGE already, you can recompile all the programs with SSRANGE. You don't need to change any code.



User avatar

Topic author
Pradeep Kumar
Registered Member
Posts: 10
Joined: Sat Aug 16, 2014 11:25 pm

Re: Check table overflow?

Postby Pradeep Kumar » Sun May 08, 2016 12:37 pm

Thannks. Yes, SSRANGE was the answer.




Return to “Interview Questions.”

Who is online

Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 2 guests